Activitats Globals

Jaume I

Activitats Globals

Totes les activitats

Des de l’escola també volem fer partícip altres activitats que es proposen des de diferents entintats escolars i culturals en les quals ens agrada poder posar el nostre gra de sorra. Les activitats que veieu a continuació ens ofereixen la possibilitat d’integrar-les en el nostre treball diari i aporten una riquesa educativa i vivencial que a més a més ens fa gaudir a tota la comunitat educativa.

CANTÀNIA

Una activitat musical que realitzen els nens i nenes de 5è de l’escola al mes de Maig. Es tracta d’una peça musical que preparen al llarg de les sessions del curs. Aquesta activitat també la realitzen altres escoles i l’objectiu és que es converteixi en una vivència musical col·lectiva a l’Auditori de Barcelona. Acaba esdevenint una experiència molt gratificant tant per alumnes i mestres (els quals han rebut formació per poder realitzar-ho) com per les famílies, que poden accedir a veure l’espectacle.

cantania1
cantania2

DANÇA ARA

És una activitat destinada als nens i nenes de segon de cicle Inicial. Vol promocionar l’aprenentatge de les habilitats rítmiques i artístiques dels infants mitjançant la dansa contemporània. Després del treball d’aprenentatge d’un repertori de danses amb els mestres de l’escola, els i les alumnes participen a una jornada de dansa en la qual són protagonistes d’un gran espectacle de dansa contemporània. Aquest es realitza al Palau Sant Jordi de Barcelona, donant pas a un espectacle ple de Gom a Gom i colors.

dansaara1
dansaara2

CURSES D’ORIENTACIÓ

L’escola, conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona participa en aquesta activitat en la qual el seu objectiu és potenciar l’aprenentatge de les habilitats orientatives mitjançant la participació en una cursa d’orientació.

Després del treball teòric i pràctic a l’escola, els alumnes prenen part en una cursa d’orientació especialment pensada per a la seva edat tot participant en grups de tres o quatre alumnes per tal de fomentar el treball cooperatiu.

orientacio1
orientacio2

INTERCONTE

Una activitat en la què participa el cicle inicial de l’escola. Aquesta activitat consta en crear un conte compartit. Què significa? Que la nostra escola, conjuntament amb d’altres del districte realitza aquesta activitat que consisteix en anar redactant un conte que van continuant els alumnes de cada escola que participa. El conte acaba essent mostrat en unes jornades al districte.

projecte-de-llengua

APRENEM A NADAR

L’Ajuntament de Barcelona subvenciona cursos de natació a les quals les escoles es poden adherir. Aquest és el nostre cas. L’escola participa en aquesta activitat subvencionada que es beneficien els alumnes de 1r de primària. Aquests gaudeixen d’un dia a la setmana durant una sessió el poder aprendre a nadar amb l’acompanyament dels monitors pertinents a la piscina del Centre municipal Holmes Place Europolis.

piscina1